Viki eL

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bohatstvo

...čo je to skutočné bohatstvo?
   Dajte mi do ruky stovky eúr, áno, pomôže mi to, budem aj rada, veľmi rada. Ale dajte mi k dispozícii 10 pravých priateľov, alebo jednu osobu, osobu, ktorá bude stať pri mne v dobrom aj v zlom...pomôže mi to desaťnásobne a budem najšťastnejší človek na svete.
   Prečo väčšina ľudí závidí tým lepšie zarábajúcim? Lebo vidia len výsledok, peniaze. Nevidia dôsledky. Viac práce,menej času na seba, na rodinu, na priateľov, na pravú lásku, na oddych...je pravdou, môžu si toho dovoliť viac, ale keby to bolo na mne a mám si vybrať, či každý večer budem zaspávať v svojom skromne zariadenom jednoizbovom byte po boku niekoho, kto ma miluje najviac na svete a viem, že by pre mňa urobil všetko, viem, že aj keď je unavenejší ako ja a poprosím ho, aby mi pomasíroval moje ubolené nohy, tak to pre mňa urobí a s láskou. Tak isto, že keď ma niečo trápi, tak mu to poviem, a už len tým mi bude ľahšie na duši, že to v sebe nedržím, viem, že sa v noci nemusím báť zlých snov, lebo aj keby som sa zobudila, on ma pohladí a upokojí, objíme a ja môžem spať ďalej, sladko, s pocitom bezpečia a s úsmevom na perách.
  Alebo by som mala možnosť ráno sa zobúdzať v luxusnej vile, na posteli, ktorá ma milión funkcií, ale sama, sama by som tam trávila čas, sama by som zaspávala, moja láska, ktorá brutálne ťažko zarába by síce prišla raz za týždeň, ale veď za ten jeden deň sa nedá užiť si človeka, ktorého milujeme naplno. Ak ho teda milujeme a nemilujeme len jeho majetok.
   Ja som jednoznačne za prvú možnosť, pre mňa je skutočné bohatstvo to, keď je človek spokojný, šťastný, vyrovnaný. Hlavné je byť vyrovnaný sám so sebou, lebo môžem mať okolo seba aj milióny, ale ak mám pocit, že mi nepatria, že si za ne nemôžem kúpiť lásku, domov, podporu...načo mi sú??? Aby som mala pocit, že aj keď už je niekto môj kamarát tak len kvôli tým spomínaním peniazom? Keď ich nemám mám o pár starostí menej. Minimálne o tú, riešiť, či ma niekto miluje pre peniaze, alebo nie :)

život | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014